- Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Karmel i kawa
Karmel:
W przypadku tej karmelowej czekolady wstępnie skarmelizowaliśmy mleko, aby nadać mu przyjemny cukierkowy smak. Słodzony naturalnym cukrem Mascobado o smaku karmelowym.
Nuty smakowe: Nuty herbatników karmelowych, mleka i cynamonu
Zotter Kaffee:
słodka czekolada caffè latte: pick-me-up ze świeżo mielonej kawy o delikatnym zapachu.
Nuty smakowe: nuty kawowego mleka, toffi i śmietanki
Czekolada Karmelowa° i Czekolada Kawowa° 2x35g = 70g
Czekolada Karmelowa° z masłem kakaowym° - 35g
Składniki: surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°(35%), karmelowe mleko w proszku°, pełnotłuste mleko w proszku°, nierafinowany cukier trzcinowy°, emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°, sól, cynamon°
Czekolada Kawowa° z masłem kakaowym° - 35g
Składniki: surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°(31%), pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, ziarna kawy°(3%), słodka serwatka w proszku°, masa kakaowa°, nierafinowany cukier trzcinowy°, kawa mielona°(0,4%), emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°, sól, kardamon°
Zawartość Fairtrade: 74%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów i sezamu.