

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
OWOCOWY WSPANIAŁY ŚWIAT KAKAO
Czekolada uszlachetniona owocowymi kuwerturami.
Zainspirowani kwiecistymi opisami win, które zachwycają nutami wiśni, porzeczek i ciemnych jagód, pomyśleliśmy, że byłoby wspaniale, gdyby każdy mógł posmakować tego owocowego spektaklu aromatów. W nowej linii czekolady łączymy czekoladową klasykę z prawdziwymi owocami, dzięki czemu owocowy aromat nie pozostaje nutą, ale staje się prawdziwy. W żargonie technicznym nazywamy fuzję naparu czekoladowego z kuwerturą owocową, która następnie prowadzi do eksplozji smaków. Kakao naturalnie ma ogromną różnorodność smaków. Znanych jest już ponad 600, a duża część z nich to aromaty owocowe lub cytrusowe. Dzięki kuwerturze owocowej wzmacniamy naturalny profil smakowy kakao. Spróbuj ciemnej i mlecznej czekolady w towarzystwie malin, pomarańczy, wiśni, żurawiny i porzeczek. Nowe klasyki z owocową przyjemnością!
Wyrafinowana ciemna czekolada 60% z cytrynową kuwerturą.
Ciemna czekolada z 60% zawartością kakao w połączeniu z cytrynową kuwerturą zapewnia wspaniałe doznania czekoladowe z lekką słodyczą, wyraźnym czekoladowym charakterem i orzeźwiającym akompaniamentem cytrusowym, delikatnie topiącym się dzięki czystemu masłu kakaowemu. Od ziarenka do tabliczki z drobnego kakao i liofilizowanej cytryny w proszku. Ciemna czekolada w towarzystwie cytryny to prawdziwe arcydzieło.
Ciemna czekolada 60%° uszlachetniona kuwerturą cytrynową° - 70g
Składniki: surowy cukier trzcinowy°, masa kakaowa°, masło kakaowe°, mielona cytryna°, ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, emulgator: LECYTYNA SOJOWA°, wanilia°, sól kamienna
Kakao: 60% minimum Fairtade: 94%
° z upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, sezamu i soi.
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.