- Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
PLUM & HAZELNUT
Kuwertura z ciemnej czekolady ze 100% zawartością kakao, wypełniona kremem śliwkowym i nugatem z orzechów laskowych,
Słodzona jedynie daktylami i śliwkami. Owocowo-słodka warstwa powidła śliwkowego z miękkich śliwek, słodzona jedynie syropem daktylowym, czyli czystym sokiem z tłoczonych daktyli, na cudownie orzechowym nugacie z orzechów laskowych. Dodaliśmy małą kroplę rumu dla aromatu. Pokryta czystą kuwerturą ze 100% zawartością kakao, bez dodatku cukru, która natychmiast się topi i jest słodzona owocami. Całkowicie wegańska, alternatywa dla cukru i bardzo innowacyjna.
Ciemna kuwertura° ze 100% zawartością kakao wypełniona kremem śliwkowym°(40%) i nugatem z orzechów laskowych°(20%) - zawiera alkohol - 70g
Składniki: masa kakaowa°, suszone śliwki°, ORZECHY LASKOWE°, cukier daktylowy°, masło kakaowe°, rum°, syrop daktylowy°, OLEJ Z ORZECHÓW LASKOWYCH°, emulgator: LECYTYNA SOJOWA°, cynamon°, wanilia mielona°, sól kamienna°
Zawartość Fairtrade: 65% Kakao: minimum 100%°
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, jajek oraz sezamu i soi.