• Obecnie brak na stanie
Czekolada Ciemna 72% Kakao z Brazylii
search
  • Czekolada Ciemna 72% Kakao z Brazylii
  • Czekolada Ciemna 72% Kakao z Brazylii
  • Czekolada Ciemna 72% Kakao z Brazylii
  • Czekolada Ciemna 72% Kakao z Brazylii
  • Czekolada Ciemna 72% Kakao z Brazylii

Czekolada Ciemna 72% Kakao z Brazylii

18,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

3e2455abefe19a5acbd012971915de54.jpg
5927fc5938a7b66db2af9ba58ebccf60.jpg

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.

Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.

LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.

Czas konszowania: 11 godzin • SNR (prażenie w miękkiej mgle)

Owocowa oryginalna czekolada o delikatnym smaku kakao z Pará, gdzie Julia Zotter mieszkała przez lato z rodziną rolników zajmujących się uprawą kakao, pracowała i wiele się nauczyła o uprawie kakao. Od świtu do zmierzchu w środku lasu deszczowego, aby nauczyć się idealnego procesu fermentacji, który pozwala rozkwitnąć aromatowi kakao.

Aromaty zapachowe: słodkie świąteczne nuty piernika i domina, suszonych owoców (wiśnie, śliwki, morele, papaje)

Aromaty smakowe: słodkie i łagodne, karmelizowane migdały, subtelne nuty kwiatów, toffi i śmietany (kwiatowy marcepan), owocowy finał z nutami wiśnie, czerwone jagody i owoce cytrusowe

2x Ciemna Czekolada° 72% z Brazylii 35g = 70g

Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°

Kakao minimum: 72% Fairtrade: 100%

° z kontrolowanej uprawy ekologicznej

Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.

Może zawierać śladowe orzechów, mleka, soi i sezamu.

Produkt wegański, bez mleka/laktozy

Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.

  • Wartości odżywcze dla porcji: 100g
  • Wartość energetyczna: 2414kJ/584 kcal
  • Tłuszcz: 43 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
  • Węglowodany: 34 g
  • - w tym cukry: 28 g
  • Białko: 8,8 g
  • Sól: 0,25 g
c69c00e4bfc386bd4f30a63c8cdc3200.jpg
L282BR9
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.