- Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Czas konszowania: 11 godzin • SNR (prażenie w miękkiej mgle)
Owocowa oryginalna czekolada o delikatnym smaku kakao z Pará, gdzie Julia Zotter mieszkała przez lato z rodziną rolników zajmujących się uprawą kakao, pracowała i wiele się nauczyła o uprawie kakao. Od świtu do zmierzchu w środku lasu deszczowego, aby nauczyć się idealnego procesu fermentacji, który pozwala rozkwitnąć aromatowi kakao.
Aromaty zapachowe: słodkie świąteczne nuty piernika i domina, suszonych owoców (wiśnie, śliwki, morele, papaje)
Aromaty smakowe: słodkie i łagodne, karmelizowane migdały, subtelne nuty kwiatów, toffi i śmietany (kwiatowy marcepan), owocowy finał z nutami wiśnie, czerwone jagody i owoce cytrusowe
2x Ciemna Czekolada° 72% z Brazylii 35g = 70g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Kakao minimum: 72% Fairtrade: 100%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe orzechów, mleka, soi i sezamu.
Produkt wegański, bez mleka/laktozy
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.