• Obecnie brak na stanie
Czekolada nadziewana Marcepanem i Dynią
search
  • Czekolada nadziewana Marcepanem i Dynią
  • Czekolada nadziewana Marcepanem i Dynią
  • Czekolada nadziewana Marcepanem i Dynią
  • Czekolada nadziewana Marcepanem i Dynią
  • Czekolada nadziewana Marcepanem i Dynią

Czekolada nadziewana Marcepanem i Dynią

18,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

78086771_3.jpg
78086771_2.jpg

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.

Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.

PUMPKIN SEEDS WITH MARZIPAN

Ekstra ciemna czekolada mleczna wypełniona marcepanem i nugatem z pestek dyni.

Styryjska klasyka: soczyście zielona, ​​miękka warstwa marcepanowa uszlachetniona płynną miazgą z pestek dyni, prażonymi kawałkami pestek dyni i odrobiną ajerkoniaku , na warstwie delikatnie topniejącego nugatu z pestek dyni. Otulone wysokoprocentową mleczną czekoladą z 60% zawartością kakao.

  • Wartości odżywcze dla porcji: 100g
  • Wartość energetyczna: 2321kJ/560 kcal
  • Tłuszcz: 39 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
  • Węglowodany: 37 g
  • - w tym cukry: 32 g
  • Białko: 11 g
  • Sól: 0,19 g

Ciemna Mleczna Czekolada° nadziewana marcepanem°(19%) i praliną z pestek dyni°(20%) - zawiera alkohol - 70g

Składniki: pestki dyni°, surowy cukier trzcinowy°, MARCEPAN°, masa kakaowa°, masło kakaowe°, PEŁNOTŁUSTE MLEKO W PROSZKU°, syrop kukurydziany°, MLEKO°, brandy jabłkowa°, MASŁO°, ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, żółtko°, emulgator: LECYTYNA SOJOWA°, SŁODKA SERWATKA W PROSZKU°, sól kamienna, cukier trzcinowy nierafinowany°, laski wanilii°, cynamon°

Zawartość Fairtrade: 47% Kakao: 60% minimum

° z kontrolowanej uprawy ekologicznej

Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu

78086771_4.jpg
9006403013105
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.