Kuwertura Nugat Migdałowy
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Nugat Migdałowy
Tylko spróbuj, smakuje fantastycznie! Ten nugat jest kulinarną kontrą kremu czekoladowo-orzechowego, w tym przypadku dzięki migdałom. Czyste masło kakaowe, lekka słodycz nierafinowanego cukru trzcinowego, trochę górskiej, mlecznej czekolady i prawdziwa wanilia.
Skład: surowy cukier trzcinowy°, migdały°(32%), masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, słodka serwatka w proszku°, nierafinowany cukier trzcinowy°, odtłuszczone mleko w proszku°, emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°, sól, płatki róż°, mielone cytryny°, cynamon°
Zawartość Fairtrade: 56%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu