Czekolada Mleczna z Nikaragui 50% Kakao
Smakosz i krytyk czekolady, Georg Bernardini, skosztował i ocenił ponad 2700 tabliczek od 271 producentów z 38 krajów. Wyniki zawarł w kompendium-albumie "Der Schockoladentester". O Labooko Nikaragua 50% napisał tak: "Zotter jest w stanie zapewnić sobie wieloletnią dominację w kategorii czekolad mlecznych dzięki wspaniale zbalansowanej, nie za słodkiej – lecz również nie za gorzkiej - czekoladzie. Mleczno - kremowa, z wyraźnie odznaczającymi się posmakami, wyczuwalnym aromatem nikaraguańskiego kakao. Prawdziwy majstersztyk!" Tym samym ta skromna tabliczka z kakao Criollo uprawianego w Nikaragui od 2012 roku z dumą dzierży tytuł Najlepszej Czekolady Na Świecie.
Aromaty zapachowe: śmietankowy, mleczny, kremowy budyń czekoladowy
Aromaty smakowe: gorąca czekolada do picia z mlekiem, słodka śmietanka, akcenty kakaowe, toffi czekoladowe, karmel, kruche, lekkie rodzynki, finisz: kremowy budyń czekoladowy
2x Czekolada mleczna° 35g = 70g
Skład: surowy cukier trzcinowy°, masa kakaowa°, masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, wanilia°, sól
Kakao: 50% minimum
Zawartość FAIRTRADE 81%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, sezamu i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu