Kuwertura Nugat z Orzechów Makadamia, 130g
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Opis produktuWykwintna pralina z prażonych orzechów makadamia i białej czekolady, doprawiona odrobiną kardamonu, kolendry.
Składniki
Pralina Makadamia°
Składniki: surowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°, MAKADAMIA° (14%), PEŁNE MLEKO W PROSZKU°, ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, SŁODKA SERWATKA W PROSZKU°, cały cukier trzcinowy°*, emulgator: LECYTYNA SOJOWA°, wanilia w proszku °, sól, cynamon°, olej z fasoli tonka°, kardamon°, kolendra°
*sprawiedliwy handel, zawartość sprawiedliwego handlu ogółem: 70%
°z kontrolowanej uprawy organicznej
Mleko pełnotłuste w proszku od Bio vom Berg, organicznych hodowców z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, orzeszków ziemnych i sezamu.
Informacje o wartościach odżywczych
Energia kcal 568 kcal
Energia kJ 2360 kJ
Tłuszcz 38g
z czego nasyca 18 g
Węglowodany 51 g
w tym cukier 51 g
Białko 4,8 g
Sól 0,15 g