Czekolada nadziewana Porto i Figami BIO
Ciemna czekolada 70% wypełniona winem porto i ganaszem figowym
Ponadczasowy klasyk z alternatywą cukru: figi z wina porto znane są jako klasyczny deser i koktajl, a teraz podąża za nimi czekolada deserowa Zotter. Portugalski Reserve Ruby Port z Romariz o bardzo owocowym smaku, dojrzewający w dębowych beczkach, wpada do bardzo kremowego ganache z ciemnego wina porto, z kawałkami fig nasączonymi porto, które czasami wydają się owocowe, a czasem ekscytująco chrupiące jak ziarna figi. Otulona ciemną czekoladą z 70% zawartością kakao, która jest słodzona cukrem klonowym, ekscytująca alternatywa dla cukru.
- Wartości odżywcze dla porcji: 100g
- Wartość energetyczna: 1954kJ/471 kcal
- Tłuszcz: 31 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
- Węglowodany: 33 g
- - w tym cukry: 29 g
- Białko: 6,7 g
- Sól: 0,27 g
Ciemna Czekolada 70%° nadziewana porto i figowym ganache°(60%) - zawiera alkohol – 70g
Składniki: masa kakaowa°, porto°, masło kakaowe°, cukier klonowy°, cukier daktylowy°, suszone figi°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, miód°, pasta tamaryndowa°, odtłuszczone mleko w proszku°, sól, wanilia°
Zawartość Fairtrade: 54 % Kakao minimum: 70%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Pełne surowe mleko z „Bio vom Berg” organicznych farmerów z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, sezamu i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Z alkoholem - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa