Nugat z Nerkowców z Cukrem Klonowym BIO
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
ORZECHY NERKOWCA Z CUKREM KLONOWYM
Wegańska alternatywa słodkiej mlecznej czekolady słodzona cukrem klonowym. Cukier klonowy jest krystalizowany z soku z drzewa klonowego i jest ekscytującą odmianą cukru. Wegańska alternatywa dla mlecznej czekolady jest zrobiona z drobnych ziaren kakaowych, orzechów nerkowca i 20% cukru klonowego, których używamy do stworzenia zupełnie nowej kreacji, która jest przyjemnie słodka bez dodawania dużej ilości cukru klonowego.
Profil smakowy : nugatowo-miękkie body, bardzo słodkie masło orzechowe charakter: słodki, mleczny, maślany i wciąż wegański. Orzechy nerkowca tworzą maślano-miękką konsystencję i mają raczej subtelny smak. Bardzo kremowe wykończenie.
Czekolada° z Nerkowcami° - 70g
Składniki: syrop klonowy°, masa kakaowa°, masło kakaowe°, nerkowce°(22%), sól
Kakao minimum 50%
Fairtrade: 72%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, soi i sezamu.
Opis
- Składniki
- Wegańskie