Czekolada z Orzechami i Pestkami Dyni VEGE
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
Szlachetna Ciemna Czekolada nadziewana nugatem z orzechów laskowych, nugatem z orzechów włoskich i nugatem z pestek dyni.
Ciemna czekolada nadziewana trzema rodzajami nugatu: warstwa nugatu z orzechów laskowych została przykryta zielonym nugatem z pestek dyni, a ukoronowaniem tego jest delikatnie rozpuszczający się nugat z orzechów włoskich. Ta orzechowa klasyka jest całkowicie wegańska.
Szlachetna Ciemna Czekolada°, nadziewana nugatem z orzechów laskowych°(20%), nugatem z orzechów włoskich°(20%) i nugatem z pestek dyni°(19%) - 70g
Skład: surowy cukier trzcinowy°, masa kakaowa°, masło kakaowe°, pestki dyni°, orzechy laskowe°, orzechy włoskie°, olej słonecznikowy°, napój sojowy°, napój ryżowy°, olej z orzechów laskowych°, emulgator: lecytyna sojowa°, nierafinowany cukier trzcinowy°, sól, mielona wanilia°, cynamon°, emulgator: lecytyna słonecznikowa°, anyż°
Zawartość Kakao: minimum 70%
Fairtrade: 74%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej