• Obecnie brak na stanie
Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao
search
  • Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao
  • Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao
  • Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao
  • Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao
  • Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao

Czekolada z Ekwadoru - 50% Kakao

19,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.

Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.

LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.

Ta niespotykana czekolada oparta jest na ponownie odkrytych, gigantycznych ziarnach CocoaNational. Ten rodzaj kakaowca uważany jest za najczystszą genetycznie odmianę, zaś wartość jego ogromnych ziaren objawia się w pozbawieniu goryczy po prażeniu. Jest to jedna z najdroższych, najrzadszych i najbardziej poszukiwanych odmian kakao.

Nuty Zapachowe: mleko kakaowe, śmietanka i karmel

Nuty Smakowe: słodkie mleko kakaowe, charakter typowy dla kakaowca, masło, słodka śmietanka, kwiaty polne, lekkie nuty dzikich jagód, finisz charakteryzujący się słodką śmietaną, kakao i mlekiem

2x Czekolada mleczna° 35g= 70g 50%

Skład: surowy cukier trzcinowy°, masa kakaowa°, masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, wanilia°, sól

Kakao: 50% minimum

FAIRTRADE 81%

° z kontrolowanej uprawy ekologicznej

Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.

Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu i soi.

L502EC9
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.