Ziarno Kakaowca Prażone z Madagaskaru, BIO
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Zotter wytwarza niepowtarzalną czekoladę dla nieszablonowych osób, potrafiących docenić to, co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziaren kakaowca.
Świeżo palone kakao premium z Madagaskaru z owocową grą aromatów, nutami cytrusów i przyjemną kwasowością. Całe ziarna, czysta moc kakao.
Nie zapomnij obrać ziaren kakaowych przed jedzeniem!
Ziarna kakao prażone° 100g
Składniki: Ziarna kakao°
Zawartość Fairtrade: 100%
Kakao: minimum 100%°
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.
Produkt wegański, bez mleka/laktozy.
- Wartości odżywcze dla porcji: 100g
- Wartość energetyczna: 2546kJ/617 kcal
- Tłuszcz: 54 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 33 g
- Węglowodany: 11 g
- - w tym cukry: 0,6 g
- Białko: 14 g
- Sól: 0,40 g