• Obecnie brak na stanie
Czekolada z Nikaragui 70%
search
  • Czekolada z Nikaragui 70%
  • Czekolada z Nikaragui 70%
  • Czekolada z Nikaragui 70%
  • Czekolada z Nikaragui 70%
  • Czekolada z Nikaragui 70%

Czekolada z Nikaragui 70%

19,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.

LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.

Czekolada jednego pochodzenia o 70% zawartości kakao i orzechowym charakterze. Wyprodukowana przez spółdzielnię La Campesina z kakao o delikatnym smaku Trinitario, które rośnie w rezerwatach przyrody Cerro Musún i Cerro Quirraguas oraz wokół nich i jest zbierany przez małe gospodarstwa.

Piękne, naturalne kakao, które prezentuje się obok odrobiny surowego cukru trzcinowego.

Nuty zapachowe: suszone owoce z nutami fermentacji, aromat orzechowy karmelowy z nutami słodu

Nuty smakowe: orzechy palone z aromatem słodu i karmelu oraz z nutami śmietany, subtelne nuty owocowe (dżemowe suszone owoce jak jagody i rodzynki), orzechowe wykończenie słodem z akcentami owocowymi

2x czekolada ciemna° 35g = 70g

Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°

Kakao: 70% minimum

Fairtade: 100%

° z upraw ekologicznych

Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, sezamu i soi.

L301NI9
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.