

Ciemna czekolada, słodzona tylko daktylami: ciemna czekolada z klasyczną zawartością kakao 75%, słodzona modnym cukrem daktylowym, nowa wschodząca gwiazda wśród alternatyw dla cukru. Cukier daktylowy wytwarzany jest z mielonych daktyli, czyli daktyli w formie proszku, które z natury mają wysoki stopień słodyczy i nabierają eleganckiego karmelowego smaku. Całkowicie wegańskie z naturalną słodyczą.
Profil smakowy: tropikalno - owocowy aromat kakao, karmelowa słodycz, owocowe nuty daktylowe, wyraźne, długotrwałe rozpływanie się.
Ciemna czekolada 75%° z cukrem daktylowym° - 70g
Składniki: masa kakaowa°, cukier daktylowy°(25%), masło kakaowe°
Zawartość kakao: minimum 75%
Zawartość Fairtrade: 100%;
Certyfikat FAIRTRADE
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, jaj i mleka.
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.
Opis