Czekolada Mleczna 70% kakao, bez cukru BIO
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
MILK CHOCOLATE NO SUGAR ADDED
Czekolada, która śmie nie być słodka. Jest bardzo podobna do pierwszych czekolad wytwarzanych przez Majów i Azteków kilkaset lat temu. 70% zawartość kakao, ta czekolada jest w tej samej lidze jak wysokoprocentowe ciemne czekolady, całkowicie bez dodatku cukru. Dużo kakao, dużo mleka z farm Tyrolu, zero cukru innego niż laktoza.
Aromaty zapachowe: intensywna czekolada, nuty mleczne, śmietankowe, delikatne nuty winogron
Aromaty smakowe: orzechowy początek, lekko słony, nugatowo-waflowy, wyraźna kremowa nuta, lekki kwas owocowy (lekko winogronowy), mleczny wafelkowy finisz
2 x czekolada mleczna (bez cukru) 32,5 g = 65 g
Skład: masa kakaowa°, pełnotłuste mleko w proszku°, masło kakaowe°, wanilia°, sól
Kakao: minimum 70%
Produkt bez cukru.
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, sezamu i soi.