- Obecnie brak na stanie
Czekolada 82% Ziarno z Belize
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Ahoi!
Kakao wypływa w morze: to kakao zostało przetransportowane z Belize do Hamburga żaglówką we współpracy ze wspaniałą załogą Brigantes, dzięki czemu jest to całkowicie bezemisyjna i zrównoważona podróż.
Czekolada jednego pochodzenia o fantastycznej ocenie cyklu życia i 82% zawartości kakao. Czekolada jest po prostu delikatnie gorzka i oferuje szerokie spektrum aromatów.
Jego sekret? Prawdziwe Maya cacao.
Nuty zapachowe: nuty orzechowe, akcenty suszonych owoców (śliwek, wiśni)
Nuty smakowe: orzechowa pralina, krem, akcenty karmelu, łagodne nuty przypraw i owoców: nuty żurawiny i śliwki, intensywny kwaśny aromat wiśni, łagodna nuta taniny w finale
2x czekolada ciemna° 35g = 70g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Kakao: 82% minimum
Fairtade: 100%
° z upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, sezamu i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan