Czekolada z Biodynamicznym Szampanem
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
Szlachetna Ciemna Czekolada z ganachem Marc de Champagne.
Czekolada z wyższej półki: Klasyczny czekoladowy ganache zrobiony z mleka i ciemnej czekolady został wzmocniony najlepszym szampanem z destylarni Fleury, pierwszego producenta szampana na świecie, który został wyróżniony certyfikatem Demeter. Oczywiście, jedyną rzeczą wystarczająco dobrą dla oseska dynastii szampańskiej jest kuwertura zrobiona z najdoskonalszej wysokoprocentowej czekolady z 70% zawartością kakao i mnóstwem charakteru.
Szlachetna ciemna czekolada° z nadzieniem Marc de Champagne°(60%) - (zawiera alkohol) - 70g
Skład: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, mleko°, masło kakaowe°, Marc de Champagne°, syrop inwertowany°, masło°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, sól, emulgator: lecytyna sojowa°, wanilia°
Zawartość Fairtrade: 75%
Kakao: 70% minimum w szlachetnej czekoladzie ciemnej
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj i sezamu.