

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
Ciemna czekolada, słodzona tylko daktylami: ciemna czekolada z klasyczną zawartością kakao 75%, słodzona modnym cukrem daktylowym, nowa wschodząca gwiazda wśród alternatyw dla cukru. Cukier daktylowy wytwarzany jest z mielonych daktyli, czyli daktyli w formie proszku, które z natury mają wysoki stopień słodyczy i nabierają eleganckiego karmelowego smaku. Całkowicie wegańskie z naturalną słodyczą.
Profil smakowy: tropikalno - owocowy aromat kakao, karmelowa słodycz, owocowe nuty daktylowe, wyraźne, długotrwałe rozpływanie się.
Ciemna czekolada 75%° z cukrem daktylowym° - 70g
Składniki: masa kakaowa°, cukier daktylowy°(25%), masło kakaowe°
Zawartość kakao: minimum 75%
Zawartość Fairtrade: 100%;
Certyfikat FAIRTRADE
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, jaj i mleka.
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.