Czekolada z Belize 72%
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Wypłyń w morze dla środowiska! Ten kakaowiec spędził ponad dwa miesiące podróżując z Belize do Hamburga na żaglówce Avontuur, podróży całkowicie bezemisyjnej.
Na pokładzie legendarnego kakao Majów, którego używamy do stworzenia łagodnej, słodkiej czekolady jednego pochodzenia o 72% zawartości kakao.
Maya, żaglówka i organiczne kakao - magiczna mieszanka produkująca czekoladę, która łączy w sobie tradycję z przyszłymi innowacjami, jednocześnie pływając pod nowymi flagami w zakresie ochrony środowiska.
Nuty zapachowe: delikatna mieszanka owocowa, subtelne nuty oliwki i cynamonu
Nuty smakowe: zaskakująco słodkie i łagodne, karmelizowane orzechy, słodkie skondensowane mleko, łagodna nuta kwiatowa, jeżyny, łupina winogron i słodowe wykończenie
2x czekolada ciemna° 35g = 70g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Kakao: 72% minimum
Fairtade: 100%
° z upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, sezamu i soi.
Opis
- Składniki
- Bez glutenu
Dla Wegan - Rodzaj czekolady
- Biała
Ciemna
Mleczna
Owocowa