- Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
OWOCOWY WSPANIAŁY ŚWIAT KAKAO
Czekolada uszlachetniona owocowymi kuwerturami.
Zainspirowani kwiecistymi opisami win, które zachwycają nutami wiśni, porzeczek i ciemnych jagód, pomyśleliśmy, że byłoby wspaniale, gdyby każdy mógł posmakować tego owocowego spektaklu aromatów. W nowej linii czekolady łączymy czekoladową klasykę z prawdziwymi owocami, dzięki czemu owocowy aromat nie pozostaje nutą, ale staje się prawdziwy. W żargonie technicznym nazywamy fuzję naparu czekoladowego z kuwerturą owocową, która następnie prowadzi do eksplozji smaków. Kakao naturalnie ma ogromną różnorodność smaków. Znanych jest już ponad 600, a duża część z nich to aromaty owocowe lub cytrusowe. Dzięki kuwerturze owocowej wzmacniamy naturalny profil smakowy kakao. Spróbuj ciemnej i mlecznej czekolady w towarzystwie malin, pomarańczy, wiśni, żurawiny i porzeczek. Nowe klasyki z owocową przyjemnością!
Ciemna czekolada 70% rafinowana z kuwerturą porzeczkową.
Ciemna czekolada z klasyczną 70% zawartością kakao rafinowana kuwerturą porzeczkową, łączy wykwintną czekoladową przyjemność z owocowo-kwaśnym porzeczkowym smakiem. Kakao ze swej natury ma wiele jagodowych smaków, które mocno podkreśla połączenie z prawdziwymi porzeczkami. Delikatnie topnieje dzięki czystemu masłu kakaowemu. Od ziarenka do tabliczki z drobnego kakao i liofilizowanych porzeczek. Ciemna czekolada o orzeźwiającym smaku czerwonej porzeczki - bardzo szlachetna i jagodowa!
Ciemna czekolada 70%° uszlachetniona kuwerturą porzeczkową° - 70g
Składniki: masa kakaowa°, cukier trzcinowy surowy°, masło kakaowe°, suszone porzeczki°(4%), ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, emulgator: LECYTYNA SOJOWA°
Kakao: 70% minimum Fairtade: 94%
° z upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, sezamu i soi.
Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.