Czekolada Migdałowa
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Orzechowa tabliczka stworzona z połączenia migdałowego nugatu i białej czekolady, bez klasycznej ilości cukru, lecz w zamian z dużą ilością organicznego, górskiego mleka z Tyrolskich gór. Towarzyszy temu chrupiące migdałowe chrupki i przebiegła szczypta cynamonu.
Migdałowy Nugat° z chrupiącymi migdałami° - 70g
Skład: surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, migdały°(27%), pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, odtłuszczone mleko w proszku°, karmelizowane mleko w proszku°, nierafinowany cukier trzcinowy°, cynamon°, emulgator: lecytyna sojowa°, mielona wanilia°, imbir mielony°, sól
Fairtrade: 58%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Surowe mleko pełne z "Bio vom Berg", rolnicy ekologiczni z Tyrolu.
Może zawierać śladowe orzechów i sezamu.