- Obecnie brak na stanie
Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
72% Belize i 70% Uganda
Wyrafinowane i ciemne. 2 różne tabliczki czekolady w jednym opakowaniu: jedna ciemna czekolada single origin stworzona z mitycznego kakao Maya, przywieziona do nas z Belize żaglówką, całkowicie bezemisyjna. I jedna ciemna czekolada pojedynczego pochodzenia, zrobiona z ręcznie wyselekcjonowanego kakao z regionu „Gór Księżycowych” w Ugandzie.
Czekolada Ciemna z Belize 72%° - 35g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Kakao minimum: 72%°
Czekolada Ciemna z Ugandy 70%° - 35g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, sól
Kakao minimum 70%°
Zawartość Fairtrade: 100%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, soi i sezamu.
Wartości odżywcze dla porcji: | 100g |
Wartość energetyczna: 2389 kJ / 574 kcal | |
Tłuszcz, w tym: | 42g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 26g |
Węglowodany, w tym: | 36g |
cukry | 30g |
Białko | 8.6g |
Sól | 0.24g |