• Obecnie brak na stanie
Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda
search
  • Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda
  • Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda
  • Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda
  • Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda
  • Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda

Czekolada Ciemna 72% Belize i 70% Uganda

19,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.

Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.

LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.

72% Belize i 70% Uganda

Wyrafinowane i ciemne. 2 różne tabliczki czekolady w jednym opakowaniu: jedna ciemna czekolada single origin stworzona z mitycznego kakao Maya, przywieziona do nas z Belize żaglówką, całkowicie bezemisyjna. I jedna ciemna czekolada pojedynczego pochodzenia, zrobiona z ręcznie wyselekcjonowanego kakao z regionu „Gór Księżycowych” w Ugandzie.

Czekolada Ciemna z Belize 72%° - 35g

Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°

Kakao minimum: 72%°

Czekolada Ciemna z Ugandy 70%° - 35g

Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, sól

Kakao minimum 70%°

Zawartość Fairtrade: 100%

° z kontrolowanej uprawy ekologicznej

Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, soi i sezamu.

Wartości odżywcze dla porcji: 100g
Wartość energetyczna: 2389 kJ / 574 kcal
Tłuszcz, w tym: 42g
kwasy tłuszczowe nasycone 26g
Węglowodany, w tym: 36g
cukry 30g
Białko 8.6g
Sól 0.24g
9006403022879
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.