- Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
ZimtApfel + Honig (alk.)
Suszone kawałki jabłka w miodowo-karmelowym kolorze, na kolejnej warstwie cynamonu i białej czekolady. Otoczony ciemną górską mleczną czekoladą o bajecznym smaku.
Górska mleczna czekolada° z jabłkiem°, miodem° i nadzieniem cynamonowym° - 70g - ( zawiera alkohol)
Składniki: surowy cukier trzcinowy°, suszone jabłka°(15%), masło kakaowe°, masa kakaowa°, sok jabłkowy°(9%), pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, syrop ryżowy°, miód°(3%), odtłuszczone mleko w proszku°, orzechy laskowe°, jabłkowa brandy°(2%), żurawina°, cynamon°(0,5%), słodka serwatka w proszku°, nierafinowany cukier trzcinowy°, sól, wanilia°, emulgator: lecytyna sojowa°
Fairtrade: 51% Kakao: 50% minimum w górskiej, mlecznej czekoladzie
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Pełne surowe mleko z „Bio vom Berg” organicznych farmerów z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, selera i sezamu.