

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Czas konszowania: 22 godz.
Czekolada jednego pochodzenia z 90% kakao i 10% surowym cukrem trzcinowym dla wszystkich, którzy lubią wyraźne linie i nie idą na kompromisy. Powstaje z kakao El Ceibo – rzadkiego ziarna dostępnego tylko w bardzo małych partiach. Pojechaliśmy do Boliwii, spotkaliśmy się z hodowcami kakao i dostaliśmy to wyjątkowe kakao. Rzadki przywilej kakao!
Nuty zapachowe: subtelne nuty drzewno-owocowe (wspomnienie winogron)
Nuty smakowe: orzechy, (karmelizowane) drewno, dużo śmietanki, odrobina lukrecji, delikatny dotyk kawy, borówki, drzewny finisz, lekko cierpki z odrobiną fruktoza
2x Czekolada Ciemna° 32,5g = 65g
Składniki: masa kakaowa z Boliwii°, surowy cukier trzcinowy°
Zawartość Fairtrade: 100%
Kakao: 90% minimum°
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Produkt wegański, bez mleka/laktozy.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, sezamu i soi.