• Obecnie brak na stanie
Czekolada Biała z Jagodowym Nadzieniem BIO
search
  • Czekolada Biała z Jagodowym Nadzieniem BIO
  • Czekolada Biała z Jagodowym Nadzieniem BIO
  • Czekolada Biała z Jagodowym Nadzieniem BIO
  • Czekolada Biała z Jagodowym Nadzieniem BIO
  • Czekolada Biała z Jagodowym Nadzieniem BIO

Czekolada Biała z Jagodowym Nadzieniem BIO

19,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady o innowacyjnych smakach.

Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.

Biała czekolada z jagodowym nadzieniem – Jagodowe żądze: Borówka, malina i porzeczki stopione razem w eksplodujący owocami ganache, w którym kandyzowane żurawiny dopełniają smaku. To ekstremalnie owocowe nadzienie przebija przez kuwerturę z białej czekolady.

Biała czekolada z nadzieniem jagodowym°(60%) - 70g

Składniki: surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, żurawina°(10%), syrop inwertowany°, mleko°, borówki°(3%), suszone porzeczki°(3%), odtłuszczone mleko w proszku°, suszone borówki°, suszone maliny°(1%), koncentrat cytrynowy°, emulgator: lecytyna sojowa°, sól, wanilia°, sproszkowane cytryny°, cynamon°

Fairtrade : 53%

° z kontrolowanych upraw ekologicznych

Najlepiej spożyć przed patrz: data na opakowaniu.

Może zawierać śladowe ilości orzechów, selera, jaj i sezamu.

9006403028703

Opis

Składniki
Bez glutenu
Dla Wegan
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.