Czekolada Piekło - Niebo z 96% Kakao
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Czas konszowania 34 godziny .
96% kakao otoczone jest śladami cukru z kwiatów kokosowych, który jest ręcznie pozyskiwany z kwiatu palmy kokosowej, ma przyjemny karmelowy smak i jest bardzo popularny jako alternatywa dla cukru. Skupiamy się wyraźnie na kakao, mieszance peruwiańskich ziaren kakaowych.
Aromaty zapachowe: mięta, mieszanka czerwonych owoców
Aromaty smakowe: łagodne, drzewne, orzechowe, lekkie nuty ziemisto-korzenne, czerwone owoce, finisz zbalansowany cierpki, owocowo-orzechowy (z bezcukrowym akcentem karmelowym)
2 x czekolada ciemna 2 x 32,5g = 65g
Skład: masa kakaowa°, cukier kokosowy°, sól
Kakao: 96% minimum
° z upraw ekologicznych
Produkt wegański bez mleka/laktozy
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, cukru, sezamu i soi.